Ελληνικά

3124_connectors_study_logo_final

Το CONNECTORS είναι ένα διεθνές, διαχρονικό ερευνητικό πρόγραμμα που μελετάει τη συμμετοχή των παιδιών, 6 έως 11 ετών, στη δημόσια ζωή. Ειδικότερα προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς τα παιδιά αυτής της ηλικίας στρέφονται  προς την κοινωνική δράση. Με άλλα λόγια πώς διαμορφώνουν μια προσωπική και κοινωνική ηθική; Μπορούμε να μιλάμε για έναν πρώϊμο κοινωνικό ακτιβισμό; Οι κοινωνικές επιστήμες έχουν ελάχιστα ασχοληθεί με πώς τα μικρά παιδιά διαμορφώνουν ευαισθησίες απέναντι σε θέματα ηθικής τάξεως, με το πώς αντιλαμβάνονται τον ακτιβισμό και με το ποιοί είναι οι παράγοντες που προτρέπουν (ή αποτρέπουν) τα παιδιά να αντιδράσουν απέναντι στην κοινωνική αδικία. Η έρευνα CONNECTORS θα παρακολουθήσει ένα μικρό δείγμα παιδιών, από διαφορετικά περιβάλλοντα, σε τρείς πόλεις (Αθήνα, Χαϊντεραμπάντ και Λονδίνο) για μια περίοδο τεσσάρων ετών προκειμένου να απαντήσει τις παραπάνω ερωτήσεις. Τα παιδιά θα εμπλακούν σε ένα ευρύ φάσμα αυθόρμητων ή οργανωμένων δημιουργικών δραστηριοτήτων – όπως χαρτογράφηση, φωτογραφικό ρεπορτάζ κλπ. Τέλος προβλέπεται τα παιδιά να συν-οργανώσουν μαζί με τους ερευνητές σε κάθε πόλη μια έκθεση σχετική με το αντικείμενο της έρευνας.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα επικοινωνήστε με τον ερυνητή στην Αθήνα, Δρ. Χρήστο Βαβαντάκη: [[email protected]]

LOGO-ERC

  Creative Commons License
All work in this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.